Foto: Mango

Sve se više modnih brendova okreće načelu održivosti: nove proljetne kolekcije popularnih high street brendova donose trendi komade izrađene od organskih materijala, a posebna pažnja posvećuje se samom procesu izrade kako bi se smanjio štetan utjecaj na okoliš, stoga slobodno možemo reći kako je održiva moda trend koji će obilježiti 2021. godinu, ali i postati vodeće načelo u novom poglavlju mode.

Dokaz tome je i nova Mango #01 Mineral Collection inspirirana bojama prirode koja donosi udobne komade obojane prirodnim bojama dobivenim iz minerala. Zemljani tonovi organskih pigmenata (crveni i žuti oker, malahit i lapis lazuli) poslužili su kao inspiracija za novu kolekciju koja je u potpunosti izrađena od organskog pamuka i obojana u Portugalu s ciljem podrške lokalnoj proizvodnji. Tijekom procesa izrade nisu korištene kemikalije niti toksični sastojci te je na taj način pri procesu proizvodnje otpadna voda zaštićena od kontaminacije.

Bojanje mineralnim pigmentima stvara različite tonove i efekte, stoga je svaki komad nove Mango capsule kolekcije unikatan, a čak je i etiketa izrađena od sjemenki pamuka koje možete posaditi i uzgojiti te na taj način dati svoj mali, simbolični doprinos očuvanju planete. Bravo!

MANGO #01 MINERAL COLLECTION

Pamučna polo majica, 199,90 kn

Pamučne kratke hlače, 169,90 kn

Majica od organskog pamuka, 169,90 kn

Šešir bojan mineralnom bojom, 169,00 kn

Pamučni potkraćeni top, 129,90 kn

Kožne tenisice bojane mineralnom bojom, 449,90 kn

Torba s naboranim detaljima, 249,90 kn

Pročitajte više: Mango denim kolekcija za proljeće 2021.

Foto: Mango

 

No Comments Yet

Comments are closed