Foto: Netflix

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje: uz alarmatna upozorenja znanstvenika o katastrofalnim posljedicama čovjekovog utjecaja na okoliš, svjesnost o važnosti očuvanja okoliša nikada nije bila važnija, a ovaj Netflixov dokumentarac progovara o nepovratnoj šteti koja je čovjekovim utjecajem nanesena oceanu, a samim time i cijelom ekosustavu.

DOKUMENTARAC O KOJEM SE NE PRESTAJE PRIČATI

‘Seaspiracy’ je dokumentarac redatelja Alija Tabrizija, filmaša čija je ljubav prema oceanu pokrenula lančanu reakciju i otkrila tamnu stranu industrije komercijalnog ribolova, kao i gorućeg problema zagađenja okoliša plastikom te šokantne metode ubijanja ugroženih morskih životinja.

POZIV NA BUĐENJE

Vijest o nasukanim mrtvim kitovima na obalama diljem svijeta pokrenula je istragu o posljedicama štetnog utjecaja ljudi na okoliš i golemoj industriji koja profitira na ekološkim zvjerstvima iza koje se krije zabrinjavajuća korupcija na globalnoj razini.

Dokumentarac postavlja u fokus borbu za očuvanjem oceana i poziva nas da sagledamo bolnu istinu o stvarnom stanju naše planete: jeste li znali da su morski psi iznimno važna karika u očuvanju mora i da na godišnjoj razini 50 milijuna ove vrste strada u prilovu (kao neželjeni ulov koji se baca u more), a samo na atlantskoj obali Francuske na isti način godišnje strada preko 10 tisuća dupina? Pogledajte dokumentarac koji otvara oči i poziva na globalno buđenje!

Foto: Unsplash

No Comments Yet

Comments are closed