Foto: screenshot

Uz uživanje u udobnosti doma i pripremu najfinijih blagdanskih poslastica, bingeanje novih serija postala nam je omiljena aktivnost ovih dana, a svi pričaju o novoj Netflixovoj seriji koja je oborila sve rekorde gledanosti: ‘The Queen’s Gambit’ serija je koju smo pogledali u jednom dahu i  ne možemo dočekati drugu sezonu!

Šah je ponovno postao cool, a sve zahvaljujući napetoj radnji koja započinje 50- ih godina u Americi i prati život mlade Beth Harmon (Annna Taylor-Joy) koja je kao djevojčica ostala siroče i smještena je u dom gdje otkriva igru šaha koja ju potpuno očara. Introvertirana Beth skriveni je šahovski genij, no u njezinom usponu prema vrhu prate ju sjene iz prošlosti i ovisnost o tabletama.

Nakon što ju posvoji jedna obitelj, darovita Beth ulazi u svijet profesionalnog šaha u kojem dominiraju muškarci, a u njezinom usponu susreće prve ljubavi i sklapa prijateljstva koja će joj kasnije pomoći na njezinom putu do ultimativnog cilja – osvajanju šahovskog prvenstva u Rusiji i pobjedi svjetskog prvaka i šahovskog velemajstora Borgova.

Ovaj napeti psihološki triler dolazi u 7 epizoda s odličnom glumačkom postavom, fenomenalnim soundtrackom i genijalnim modnim izdanjima koja su uhvatila duh vremena 50-ih, 60-ih i 70-ih godina. ‘The Queen’s Gambit’ serija je koju ćete pogledati u jednom dahu – i tražiti još.

No Comments Yet

Comments are closed