Foto: Dragan Kordić/ Crocodile Prints

Kanjon Rječine, brodovi iz 3. Maja i Batman na Teatru Fenice… dobrodošli u čaroban svijet Dragana Kordića, umjetnika koji stoji iza riječkog brenda Crocodile Prints. Svaka od njegovih ilustracija s riječkim motivima priča je za sebe, no svima je zajedničko jedno – oduševljenje posebnostima našeg kraja.

RIJEKA INSPIRACIJE

Dragan nam je ispričao kako inspiraciju za svoje ilustracije pronalazi u motivima iz grada i okolice, ali i prirodnim ljepotama koje nas okružuju.

-Blizina mora i planina, bezbroj mogućnosti i nevjerojatni oblaci koji se znaju nadviti nad Rijekom, svježina Gorskog kotara, brodovi i valovi, prirodno bogatstvo. Naravno, tu je i nezaobilazni Batman na Teatru Fenice za one koji vole urbani gotički štih.

Rijeka
Batman Teatro Fenice

Ilustracija brodova napravljenih u 3. maju te Kanjon Rječine prvi su posteri koje su ponudili na božićnom artBazaaru 2018. godine. Nakon pauze, zbog dolaska bebe i poveće količine drugih poslova, Dragan je za prošli artBazaar pripremio puno noviteta.

Riječke ribarice

Ilustrirani posteri tiskani su iznimno vjernom i dugotrajnom giclée tehnikom i muzejske su kvalitete, a njegova je želja da divnim i estetskim privlačnim ilustracijama u domove unese zanimljivosti iz našeg kraja.

Zalazak sunca

KROKODILOVI POSTERI

-Zašto Crocodile Prints? Bila je to jedna obiteljska šala koja se održala i u ključnim trenucima imenovanja nekako se pojavila, priča nam Dragan koji je zadužen za kreativni dio, dok je njegova supruga Ines na sebe preuzela marketinške i administrativne poslove.

-Sami počeci krokodilovih postera zapravo su krenuli iz jedne druge ideje, ali shvatili smo da treba ići postepeno i prvo vidjeti kako će ilustracije biti prihvaćene. I reakcije su od samog početka bile izvrsne, što je bio poticaj za daljnji rad na novim motivima.

Risnjak

I za kraj ove inspirativne riječke priče, Dragan nam je povjerio planove za budućnost – crtati i još crtati, a na putu je i jedan novi proizvod koji je i bio pokretačka ideja, ali je morao pričekati pravo vrijeme.

Odnedavno se ovi kreativni autorski posteri mogu kupiti u riječkom Croatia in a Box te putem Crocodile Prints webshopa.

Rijeka zimi

Draganov rad sa zanimanjem ćemo pratiti i podržavati te mu želimo puno uspjeha u daljnjem stvaranju!

Foto: Crocodile Prints

 

No Comments Yet

Comments are closed