Foto: Unsplash

Jeste li znali da je danas ‘Blue Monday’najdepresivnij dan u godini? ‘Blue Monday’ stiže svake godine, točnije trećeg ponedjeljka u siječnju. Zašto upravo tada? Prema mišljenju psihologa, više je faktora u igri, no kombinacija najomraženijeg dana u tjednu, siječanjskog bluesa, post-blagdanskog razdoblja i minusa na računu definitivno je formula koja ne zrači pozitivom.

Upravo zbog toga, na najdepresivniji dan u godini odlučili smo unijeti pozitivne vibracije uz sedam podsjetnika za sretan i ispunjen životjer ponekad nam uistinu treba mali podsjetnik da shvatimo koliko smo blagoslovljeni.

7 PODSJETNIKA ZA SRETAN ŽIVOT

1. Ovaj trenutak je sve što imaš

Vrijeme je iluzija nametnuta kako bi nas udaljila od istine, a ona leži u moći sadašnjeg trenutka – najvećem bogatstvu kojeg posjeduješ. Snovi o budućnosti, baš kao i brige predstavljaju očekivanje, najveću prepreku na putu tvog duhovnog razvoja. Uroni u sadašnji trenutak. Iskusi ga i uživaj u svoj njegovoj punini. Jer to je sve što imaš. A to je i više nego dovoljno.

2. Sve će doći u pravo vrijeme

Filozofija skrivena iza ove fraze puno je dublja no što se čini na prvi pogled. Ukoliko pogledaš svoj život u retrospektivi, shvatit ćeš kako se sve odvijalo u pravo vrijeme i sve ti je, poput savršenog vala, došlo točno kad je trebalo. Prepusti se ritmu života.

3. Svaki dan je novi početak

Bez obzira koliko je tvoj prethodni dan bio loš, svemir ti svakog jutra daje šansu za novi početak. Čak i u najvećem mraku stići će zraka svjetlosti koja će isprati sve negativnosti i pružiti ti toplinu novog početka. Iskoristi ju.

4. Ništa ti ne pripada

Živimo u materijalnom svijetu koji ima svoj rok trajanja. Sve što posjeduješ već sutra možeš izgubiti. Što ti tada preostaje? Samo ono nevidljivo. Tvoje srce, tvoji osjećaji, sreća i tuga. Tvoja riznica duše koju nikada, zbog nikoga i ničega ne smiješ zapostaviti, ne smiješ izgubiti. U tebi je svo bogatstvo svijeta.

5. Teret koji nosiš nikada nije teži od onog što možeš podnijeti

Bol i patnja nešto je što smatramo negativnim, nešto čega se bojimo i odbijamo shvatiti kako su oni suputnici na našem putu razvoja i kako upravo zbog njih polako postajemo najsnažnija verzija sebe. Zapamti, nikada nećeš nositi teret kojeg ne možeš podnijeti. Snažnija si nego što misliš.

6. Ne zamaraj se mišljenjima drugih

Zlatno pravilo sretnog života glasi: nikada, ali baš nikada ne smije te pogoditi što drugi misle o tebi. Najčešće je riječ o njihovoj projekciji straha, nesigurnosti ili mržnje – vibracijama kojima nema mjesta u tvojoj duši. Ovdje si s razlogom – da ispuniš svoju misiju, svoje snove, a ne tuđe. Ne pristaj na društvene ucjene i uvijek ostani svoja.

7. Ne pristaj na kompromise kako bi izbjegla usamljenost

Nema osobe na ovom svijetu koja se ponekad ne osjeća usamljeno. Osjećaj praznine i izoliranosti vrlo je težak, no nemoj upasti u zamku usamljenosti i time kompromitirati svoj put. Ljudi često, upravo zbog osjećaja usamljenosti, čine gluposti – pristaju na kompromise, udruže se s nekim tko ih ne ispunjava, ne upotpunjuje niti ih potiče na razvoj – i time završe u vrtlogu toksičnih odnosa kojima nema kraja. Biti sam, a ne biti usamljen jedan je od najvećih životnih izazova. Jednom kad ga uspješno svladaš, u svoj ćeš život privući ljude vrijedne tvoje ljubavi i pažnje, a to je upravo ono što zaslužuješ. Ne pristaj na manje.

Foto: Unsplash

No Comments Yet

Comments are closed