Foto: Unsplash

Za trgovinu, odlazak na plažu ili đir po Korzu, ponesite svoju unikatnu, rukom oslikanu platnenu vrećicu i recite NE plastici

Nadamo se da ovih dana uživate plivajući u moru. To je uistinu odmor za dušu i tijelo, zar ne?

Morska voda stoljećima se koristi u terapeutske svrhe. Još su drevni Grci i Rimljani poznavali ljekovita svojstva morske vode i koristili ih za liječenje rana te kod problema s dišnim putovima.

Pozitivan učinak morske vode za fizičko i psihičko zdravlje poznat je tisućama godina, no znate li i da oceani proizvedu više od polovice svjetskoga kisika?

A znate li da je krajnje vrijeme da smanjimo plastični otpad? On u oceanu uništava morska staništa i pridonosi povećanju stope smrtnosti morskoga svijeta. Svi smo vidjeli razne snimke kornjači zapetljanih u vrećice i slične strahote. Kako bismo to spriječili, moramo smanjiti količinu plastike koju koristimo. Najbitnije je smanjiti potrošnju jednokratne plastike.

NOVI PROJEKT – OSLIKAVANJE PAMUČNIH TORBI

Nakon akcije u vrijeme pandemije kada su članovi SKANI kreativnog centra 50+ pokazali veliko srce i važnost društvene odgovornosti te organizirali pomoć umirovljenicima odnosno dostavu lijekova i namirnica onima kojima je to bilo uistinu od velike važnosti, kreću u još jedan #budimoodgovorni projekt!

Ove subote, 11. srpnja u svojim novim prostorima na adresi Korzo 2 oslikavaju pamučne torbe koje je za ovu akciju donirala Tiskara Sušak. Vlasnik Tiskare Sušak Darjan Blažić ističe da je društveno odgovorno poslovanje iznimno važno u njihovom poslovanju. Težnja za održivim razvojem i briga za okoliš očituje se kroz zbrinjavanje sedam vrsta otpada na ispravan način. Smatra da svatko od nas mora doprinijeti lokalnoj zajednici te da svaki pojedinac mora dati svoj doprinos.

Torbe će se moći kupiti po cijeni od 35 kn. Sav prihod od prodaje bit će namijenjen za kupnju materijala potrebnog za rad udruge SKANI kreativni centar 50+ kojim će članovi izraditi nove radove, za novu humanitarnu akciju.

Oni pomažu drugima, podržimo mi njihov rad sada!

Motiv s torbe s najviše lajkova na društvenim mrežama krasit će novu razglednicu koju će Tiskara Sušak izraditi u humanitarne svrhe. Vidimo se sutra!

 

No Comments Yet

Comments are closed