Foto: Maja Miletić

Dizajnerica nakita Maja Miletić predstavila je novu retrogradnu kolekciju naziva Triptih koja je nastajala kroz turbulentnu 2020. godinu uz zalete i pauze. Uz velike planove i stavljanje istih u mirovanje. Uz veliku nadu i uz tihi, neprimjetni rad. Hrvatska dizajnerica otkrila nam je sve o svojoj novoj kolekciji nakita koji je ujedno i najava nove podlinije brenda.

Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim. Pojmovi koje sam odabrala ili, bolje rečeno, koji su mene odabrali su vrijeme, pokret i ljepota. Za mene su to glavne pokretačke sile koje su često u pozadini mojih razmišljanja.

– Tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom predstavlja vrijeme. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog.

Pokret je glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim.

Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo. Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i ciklusa koje neumorna priroda prođe.

– Modeli su izrađeni od srebra i mjedi s 24 karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja kao što su ametist, ametrin, citrin, peridot, hematit i pirit. Triptih je također najava tri pod-linije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.

Foto: Maja Miletić

Grafička obrada: Mia Marić

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed