Foto: @zycie.w.plycie/sophies.home.full.of.sparkle Instagram

Hodnik- često je bezličan i dosadan, no usprkos tome njegova svrha postoji, povezuje sve prostorije u domu i najčešće služi za odlaganje obuće i odjeće za van. Upravo se njemu pridaje najmanje pažnje stoga vam ovih par savjeta može dati dozu inspiracije kako ga učiniti ljepšim i vizualno većim.

BOJE

Najvažniji korak u dekoraciji hodnika je odabir boje za zid. Kod svih prostorija koje su malene poželjno je koristiti svijetlije boje na zidu i stropu. Tamne, zagušljive boje će dodatno suziti prostor, dok će svijetliji tonovi vizualno povećati prostor – djelovat će šire i više. Najbolja je bijela boja, ali u obzir dolaze i druge neutralne, pastelne boje pa čak i svijetle tapete.

Odabirom podne obloge ne možete puno pogriješiti, ali najbolje je zlatno pravilo kod zida i plafona primijeniti i na pod, dakle odabrati svijetlu podnu oblogu.

@solphies.home.full.of.sparkle
@desertgrovehome

OGLEDALA

Najveći saveznik kod dekoracija malih hodnika je upravo ogledalo. Odaberite velika i široka ogledala i postavite ih na jednu stranu hodnika. Uska i mala ogledala nemaju veliku funkciju u vizualnom povećanju, stoga ih je dobro izbjegavati.

@noplacelikehome2018

OSVJETLJENJE

Hodnik je prostorija s najmanje prirodnog svjetla, stoga je dobro umjetno osvjetljenje neophodno u hodniku. Zlatno pravilo glasi: više osvjetljenja-veći hodnik!

DEKORACIJE

Za početak, hodnik dekorirajte najbitnijim elementima – komodom za odlaganje obuće, vješalicama za odjeću i kantom za kišobrane. Na zid možete dodati police s dekoracijama ili uokvirene slike po želji. Ako prostorija djeluje hladno, tepih će poslužiti svrsi. Popularno je staviti malu klupicu uz zid, tabure ili fotelju sa pripadajućim stolićem. Obogatite ga biljkama. Igrajte se s kombinacijama ali neka budu skladne i ne zatrpavaju hodnik!

@larshaerz
@zycie.w.plycie
@beeindetails

Foto: Instagram

No Comments Yet

Comments are closed