Namjera je informirati građane o različitim vrstama poticaja i pomoći koje se nude poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, ali i potaknuti zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom te predstaviti primjere dobre prakse poslodavaca.

Rijeka – Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke postaviti će 20. travnja izložbu „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“ na postamentima u sklopu provedbe Programa za mlade Grada Rijeke za razdoblje 2018. – 2022.

Program za mlade Grada Rijeke strateški je dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Rijeka želi odgovoriti na potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih. Izložba je u okviru mjere Provođenje promidžbenih i informativnih aktivnosti prema dionicima na tržištu rada, usmjerenih na poticanje zapošljavanja mladih, pripadnika ranjivih skupina.

Namjera je postavljanjem izložbe informirati građane o različitim vrstama poticaja i pomoći koje se nude poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, ali i potaknuti zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom te predstaviti primjere dobre prakse poslodavaca. Cilj suvremenih društava, pa tako i našeg mikro okruženja jest uspješna integracija mladih u društvo i stvaranje kompetentnih građana koji će u budućnosti preuzeti ulogu nositelja društvenih promjena i gospodarskog razvoja. Uspješna društvena integracija mladih nužno podrazumijeva i uspješno uključivanje mladih osoba u tržište rada, bilo kroz zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Na izložbi su prikazani primjeri dobre prakse poslodavaca BLATO d.d.; Komunalno društvo VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o.; Obrt JUŠIĆ interijeri i fasade; Županijska udruga CDP; Udruga CDP Rijeka; Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka.

Izložba će biti postavljena 20. travnja u 8 sati. Postavljanju izložbe nazočiti će nastavnici srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci, Sanja Majkić, Nataša Jurković i Milan Dundović.

No Comments Yet

Comments are closed