Estetski privlačan, a u isto vrijeme izrazito funkcionalan – opis je koji bismo dodijelili Ikeinom novom izumu. Razlog je opravdan, riječ je o pomoćnom stoliću koji je u isto vrijeme pametni pročišćivač zraka. Stolić spada u novu Ikeinu kategoriju proizvoda nazvanu ‘Smart home’ koju će oplemenjivati proizvodi baš poput ovoga.

Stolić, zvan Starkvind, snažan je mali pročišćivač zraka za unutarnje prostorije do 20m2 koji se može koristiti samostalno, ali i upravljanjem pomoću aplikacije Smart Home, ukoliko je spojen na Tradfri pristupnik. Starkvind dolazi u pet različitih brzina ventilatora i automatskim načinom rada, a njegov senzor omogućuje praćenje kvalitete zraka preko aplikacije. Dostupan je u dvije verzije, u obliku pomoćnog stolića ili kao samostalni uređaj, kako bi si svatko mogao odabrati ono što više preferira i voli.

Čist zrak u zatvorenom prostoru važan je faktor za zdravlje. Znamo da ne postoji jedinstveno rješenje za rješavanje onečišćenja zraka u zatvorenim prostorima. Radimo dugoročno na pozitivnim promjenama kako bismo ljudima omogućili pročišćavanje zraka u svom domu, izjavio je Henrik Telander, vlasnik Ikeinog izuma.

Starkvind možemo očekivati od listopada 2021.godine i bit će dostupan u Ikeiinim maloprodajnim centrima, a mi ga nestrpljivo očekujemo. Svakako ne sumnjamo da će diljem zemlje ovaj genijalan uređaj biti u brzom roku rasprodan.

Foto: IKEA

 

No Comments Yet

Comments are closed