Foto: @jamienkidd IG

Ljeto je kao stvoreno za ležerne, messy frizure i neodoljive valove u kosi, a sunčani dani idealna su prilika da kosi pružite malo odmora i stiliziranje pomoću pegle za kosu ili figara zamijenite – sušenjem kose na zraku. No, ukoliko se ne želite odreći valova u kosi ilil želite dodatno naglasiti svoje prirodne kovrče, otkrivamo vam genijalnu metodu koja ne uništava kosu, a preporučuju je svjetski poznati frizeri kao idealan način stiliziranja kose u ljetnim mjesecima.

@fakander

HAIR PLOPPING METODA

Hair plopping je prirodna tehnika sušenja kose ručnikom pomoću koje postižete efekt blagih, zaglađenih i svilenkastih kovrča bez onog neugodnog frizzy efekta.  Naime, što više dirate kosu tijekom sušenja, to je veća vjerojatnost da ćete završiti s neposlušnom i frizzy kosom – upravo iz tog razloga, hair plopping metoda najjednostavniji je način da postignete besprijekorne kovrče bez izlaganja agresivnim metodama stiliziranja.

@fakander

Sve što vam treba za isprobavanje ove tehnike je ručnik od mikrofibre koji će ubrzati proces sušenja, no poslužit će i stara pamučna majica. Nakon što ste nanijeli svoje omiljene proizvode za njegu, zabacite kosu, smjestite je u majicu i zavežite služeći se rukavima – da, toliko je jednostavno. Ovako zamotanu kosu možete ostaviti nekoliko sati ili preko noći, a ujutro ćete se probuditi s prekrasnim kovrčama bez puno truda!

@fakander

Foto: Instagram

 

No Comments Yet

Comments are closed