Foto: Unsplash

Tajanstvene, senzibilne, maštovite i osjećajne – Ribe su najveći sanjari zodijaka i jedan od najposebnijih horoskopskih znakova. Ovaj vodeni znak posljednji je znak zodijaka predstavljen kroz simbol riba koje plivaju u suprotnom smjeru, što ujedno označava i njihovu najznačajniju karakteristiku – vječno sanjarenje na rubu između stvarnosti i fantazije.

VELIKE DUŠE

Kao posljednji znak zodijaka, Ribe predstavljaju sve naučene životne lekcije ostalih horoskopskih znakova – sve radosti i tuge, nade i strahove koje čuvaju u svom bogatom unutarnjem svijetu, a to ih čini najosjećajnijim znakom zodijaka koji posjeduje nevjerojatnu empatiju, suosjećajnost i visoku razinu intuicije koja ih vodi kroz život. Zbog svoje izražene osjećajnosti, često ih preplave emocije i jedna od najvećih životnih lekcija koju moraju naučiti jest – ostati prizemljenim u materijalnoj stvarnosti.

MAŠTA BEZ GRANICA

Njihov vladajući planet je Neptun, simbol kreativnosti i snova, a ova eterična bića obožavaju istraživati bezgranični svijet mašte, no pri tome moraju savladati zamku upadanja u iluzije i bijega od stvarnosti. Energija Neptuna je poput silovite energije oceana: magična, tajanstvena i pomalo zastrašujuća, često bez jasne granice između neba i mora, a upravo je ovaj prizor istinska slika njihove duše.

U SVIJETU SNOVA

Sanjive i ponekad lakovjerne Ribe moraju se čuvati obmana i iluzija: svoje dojmove i utiske o svijetu i osobama često promatraju kroz ‘ružičaste naočale’ i sklone su izbjegavanju konflikata i odgađanju rješavanja problema sve dok ih stvarnost ne poklopi poput vala kojem se prepuštaju. Na svom putu duhovnog razvoja moraju naučiti kako su oluje sastavni dio života iz kojih mogu izaći jači i bogatiji.

Ribe posjeduju iznimnu mogućnost prilagođavanja okolini – one su vizionari koji s lakoćom uranjaju u unutarnje svjetove što ih čini umjetnicima i kreativcima bez premca. Toliko osjećajne, nježne, romantične i potpuno jedinstvene – Ribe su uistinu jedan od najposebnijih znakova zodijaka, a ljubav jedne Ribe nešto je što ćete pamtiti do kraja života.

Foto: Unsplash

 

 

No Comments Yet

Comments are closed