Foto: Bruketa jewelry

Nakit je omiljeni modni dodatak koji daje pečat jedinstvenosti našem stilu, a najljepši unikatni nakit pronašli smo na dobro poznatoj riječkoj lokaciji – Maloj Galeriji Bruketa koju vode sestre Vilena Bruketa Matković i Morana Bruketa Pertaut.

Kreativne sestre otkrile su nam kako izgleda proces stvaranja ovog jedinstvenog nakita neobičnog geometrijskog dizajna i s prepoznatljivim umjetničkim potpisom riječkog brenda Bruketa jewelry.

Vilena Bruketa Matković i Morana Bruketa Pertaut 

Doza unikatnosti

-Prilikom stvaranja, ideja vodilja najčešće je spoj naizgled nespojivih materijala koje nerijetko nalazimo u industrijskim i mehaničkim pogonima. Ipak, namjera je uvijek ista; krajnji rezultat mora slaviti žensku ljepotu i ženstvenost, uz obavezno dozu unikatnosti. Jer, žene koje nose Bruketa jewelry upravo su takve; posebne, ženstvene, a prije svega snažne.

Inspiracije nikad ne nedostaje

-Najnoviju seriju nakita od keramičkih elemenata izradile smo u “kućno doba karantene” jer upravo je keramika naša primarna djelatnost, a glina materijal kojeg, osim u atelijeru, uvijek imamo i kod kuće. Proteklih mjesec dana kada je naše kretanje bilo limitirano, a pogoni u kojima inače nabavljamo materijale zatvoreni, posegnule smo za nama dostupnom glinom, i rezultat je ispao bolji od očekivanog. Odluka da ćemo keramiku i nadalje rado komponirati u izradi nakita, nametnula se sama od sebe.

Keramika kao neiscrpan medij

-Izradom umjetničke keramike bavimo se dvadesetak godina, iako školovane u tom smjeru, najviše smo učile u hodu, radeći svakodnevno uz oca Vladimira, likovnog pedagoga koji nas je vrlo vješto podučio mnogim tehnikama i tajnama zanata, a rado učimo i dalje, jer keramika je neiscrpan medij, rekle bismo zarazan – uvuče se pod kožu i mami na cjeloživotno istraživanje.

Novi projekti

-U galeriji Bruketa 2 upravo smo postavile izložbu naše najnovije keramike s naglaskom na unikatne podne lampe, a crno-bijele dekoracije na izloženim predmetima mogu se pronaći i na minijaturnim elementima iz najnovije serije našeg keramičkog nakita.

Foto: Bruketa jewelry

No Comments Yet

Comments are closed