Nadolazeći vikend u Art-kinu rezerviran je za novu dozu međunarodnog animiranog filma koji stiže s jednog od najvažnijih festivala animacije u svijetu – Animafesta – koji se ovog tjedna održava u Zagrebu. Ukupno četiri bloka kratkometražnih animiranih filmova prikazivat će se u dvorani Art-kina i u Ljetnom Art-kinu u dvorištu Kapucinskog samostana

Lipanj u Art-kino već tradicionalno donosi gostovanje Animafesta Zagreb, drugog najstarijeg živućeg festivala animacije i jednog od četiri vodeća međunarodna festivala animacije u svijetu. Gostovanje od 12. do 13. lipnja u fokus stavlja teme ljubavi i erotike, uz neizostavnu selekciju najboljih uradaka s ovogodišnjeg, 31. izdanja Animafesta Zagreb.

Prvi dan gostovanja, 12. lipnja s početkom u 19:30 sati u dvoranu Art-kina donosi blok kratkometražnih animiranih filmova pod okriljem teme Erotika. Ukupno 11 filmova u fokus stavlja tjelesnost, seksualnost i intimu.

Drugi festivalski blok tog dana naslovljen je Bicikli, živine i vešmašine, a počinje u 21:30 sati u Ljetnom Art-kinu. Riječ je o filmskom programu koji je kurirao Mihai Mitrică, umjetnički direktor Festivala Animest, u sklopu zajedničkih interesa Festivalske mreže CEE Animation, što je jedna od aktivnosti CEE Animation koji se bavi razvojem i promocijom animacije u više od 20 zemalja središnje i istočne Europe.

Program je prikaz različitih tehnika animacije kojima filmaši iz Hrvatske, Češke, Rumunjske, Slovenije i Slovačke publici pružaju jedinstven pogled na svijet. Od stop-animacije do 3D-animacije, ovo je izbor deset kratkih filmova koji se bave različitim i zanimljivim pričama, od kojih su neke humornog tona, a druge obrađuju vruće teme s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

U nedjelju, 13. lipnja u 19:30 sati na repertoaru je blok Ljubav koji broji ukupno 10 kratkometražnih animiranih naslova okupljenih oko teme ljubavi i raznolikih pogleda, osvrta i komentara na tu neiscrpnu temu umjetnosti i življenja.

Posljednji termin, 13. lipnja u 21:30 sati u Ljetnom Art-kinu, već je tradicionalno rezerviran za najbolje filmove ovogodišnjeg izdanja Animafesta koji će biti poznati po završetku festivala ove subote u Zagrebu i finalnom proglašenju pobjednika.

U slučaju lošeg vremena projekcije predviđene za Ljetno Art-kino u dvorištu Kapucinskog samostana održat će se u dvorani Art-kina.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

 

No Comments Yet

Comments are closed