Foto: @m.art_style IG

Jedan od stilova koje je većini teško odrediti, bio bi rustikalni stil. Puno je jednostavniji nego što se čini, a obično ga povezujemo samo sa uređenim seoskim kućama ili kolibama u šumi. No, rustikalni stil proširio se i u gradske stanove, a poželite li svom domu dodati dozu rustikalnog šarma, imajte jedno na umu – stavite naglasak na prirodno i organsko,  primjerice, obnovljeno drvo.

Rustikalno je bijeg od modernog i suvremenog dizajna što ga čini pristupačnim i opuštenim. U paleti boja su glavni izbor mirni i prirodni tonovi, a elementi su tradicionalnog karaktera. Bež, bijela, smeđa i siva boja su ključne što najčešće rezultira jednobojnim te prigušenim uređenjem.

LJEPOTA JE U NEASAVRŠENOSTI

Neke od glavnih značajka su pravo drvo – od drvenih podova sa širokim daskama do velikog blagovaonskog stola. Nemojte se bojati odabrati second hand komade koji su iskorišteni ili tako izgledaju – rustikalni dekor je rijetko savršen, a ono što ga čini posebnim je njegova nesavršenost i neobrađenost.

U rustikalnom dekoru prevladaju različite teksture, kamini od kamena ili tepisi od životinjske kože često su viđeni i uobičajeni elementi kao i ručno izrađeni komadi. Rustikal se usredotočuje više na materijal, nego na dizajn, pa su mnogi komadi uvelike jednostavni.

Rustikalni stil uistinu je jedan od najjednostavnijih stilova u  interijera. Prirodni, zemljani tonovi i materijali sve je što je potrebno, i bez prevelikog truda ovaj stil možete učiniti vlastitim. Pronašli smo nekoliko divnih primjera rustikalnog stila.

No Comments Yet

Comments are closed