Foto: FB

Jeste li ikada poželjeli biti dio umjetničkog performansa? Možda i smetati umjetnika dok radi ? Galerija  „Poneštrica”  omogućuje vam da u četvrtak, 8. srpnja u 11 sati upravo to  i učinite. Dođite i sudjelujte u  performansu „Smetajte umjetnika ! ”  kao dijela  programa otvaranja samostalne izložbe poznate riječke književnice i umjetnice DIANE ROSANDIĆ ŽIVKOVIĆ.

Budite proaktivni, a zamišljeni performans daje vam priliku da svojim činom budete i vi dio stvaranja umjetničkog projekta. Zahvaljujući književnici i likovnoj umjetnici DIANI ROSANDIĆ  ŽIVKOVIĆ koja će se predstaviti svojim  performansom „SMETAJTE UMJETNIKA ! ” u galeriji „Poneštrica” moći ćete pratiti kako paralelno nastaje kolaž teksta i slike, interakcija umjetnika i publike koja je  ovaj put također u ulozi umjetnika. Bit će to ujedno i uvod u samostalnu izložbu Diane Rosandić Živković koja će se otvoriti u četvrtak u galeriji „Poneštrica” na Trgu 128. brigade HV .   Performans „Smetaj umjetnika!” obuhvaća interakciju između likovnog  i  književnog djela jer će se tijekom samog postupka paralelno raditi kolaž  od ispisa neobjavljenog romana  koje će postati likovno djelo. Oni koji će uspjeti kreativno zasmetati umjetnicu, bit će i supotpisnici novonastalih djela.

Diana Rosandić Živković riječkoj kulturnoj javnosti poznata je već niz godina sa svojim umjetničkim djelima. Kao produktivna književnica, autorica nekoliko zbirki  poezije i proznih djela za koje je nagrađivana prestižnim književnim nagradama. Njena su djela prevedena  na engleski, talijanski, španjolski, slovenski, makedonski, njemački, bugarski i mađarski jezik. Poeziju i prozu objavljuje u časopisima. Sudionica je mnogih književnih susreta i manifestacija. Bavi se i ostavštinom prerano preminulog supruga hrvatskog slikara i pjesnika Rosaria Jurišića Vrgade objavivši mu sedam knjiga nakon smrti. Kao likovna umjetnica unatrag nekoliko godina bavi se izradom mozaika od pronađenih, keramičkih krhotina te slikanjem. Imala je samostalne izložbe u Rijeci, Puli i Zagrebu, a mozaikom „Plava Ruža” sudjelovala na prvom „Bijenalu mozaika” u Rijeci 2011. te je  uvrštena u zbornik.

No Comments Yet

Comments are closed