Foto: Dario Jurjević

Galerija Poneštrica poziva sve gastro zaljubljenike na drugo izdanje Festivala industrijske baštine INSPIRACIJA.

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s pripremom, ali i kušati našu nagrađenu Trećemajsku marendu autorice Doriane Dunatov Kustić.

Prisjetimo se, u okviru prekograničnog projekta “Inspiracija – revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci”, tvrtka Subjekt iz Rijeke provela je natječaj u sklopu kojega je za najbolji turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom odabrana priča „Balthazar u Europskoj prijestolnici kulture” autorica Ane Kurilić i Emine Dobranidok, za najoriginalnije jelo odabrana „Trećemajska marenda” autorice Doriane Dunatov Kustić dok su, prema ocjeni stručne komisije, najbolji suveniri inspirirani temom industrijske baštine drvena slagalica „Riječka dizalica” obrta 3 Design Šanell i poklon kutija s majicom „Torpediraj se u Rijeku”, tvrtke Reactio d.o.o.

Druženje se organizira na otvorenom, ispred galerije Poneštrica u samom centru Rijeke, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, ove subote 27. ožujka od 10 do 12 sati. Sudjelovanje je besplatno, a organizatori mole da se svi posjetitelji pridržavanju važećih propisanih epidemioloških mjera.

No Comments Yet

Comments are closed