Foto: Ivana Mavrić
Povodom događaja vezanim uz održavanje 22. regate Fiumanka i Rijeke kao grada okrenutog moru,  u galeriji Poneštrica u četvrtak 2. lipnja u 11:00h otvara se izložba slika pod nazivom Plova koja sugerira jato riba, riječkog  autora Sanjina Bakotića.

Na prodajnoj izložbi slika autor  će se  predstaviti sa svojim prepoznatljivim motivima mora i riba. Upravo ti motivi jedni su od njegovih tematskih preokupacija u likovnom izričaju  i glavni pokretači njegovog stvaralaštva kojeg  je  u nekoliko navrata predstavio  javnosti  na izložbama u Rijeci, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Serija radova na izložbi u galeriji Poneštrica označavaju autora kao osobu koja inspiraciju pronalazi u dubinama mora i  ribama. Autor figurativno prikazuje svoju ljubav prema bioraznolikosti podmorja koje obiluje bogatstvom  oblika i boja.

Sanjin Bakotić cijeli život povezan je ljubavlju prema umjetnosti i moru, što potvrđuju  njegovi radovi u kojima se očituje protkanost ove dvije dimenzije, a unatrag nekoliko godina  živi stalno na relaciji Lovran – otok  Ilovik.

Prodajna izložba bit će prilika da se riječka javnost pobliže upozna s radovima jer će biti otvorena do 17. lipnja.

No Comments Yet

Comments are closed