I ove godine u organizaciji galerije Poneštrica i Turističke zajednice Rijeka održat će se Placa pod zvjezdanim riječkim nebom 2021.

Tijekom vikenda od petka 11. lipnja pa do nedjelje 13. lipnja na Trgu 128 . brigade HV odvijat će se bogat i zanimljiv  program namjenjen svim generacijama Riječana i Riječanki od najmlađih do najstarijih.

Program započinje u petak u 10 sati manifestacijom Fešta od riječkog broda  – Paparinata Fiumanka na kojoj će riječki osnovnoškolci  pustiti po Trgu 128.brigade HV svoje brodove od papira s lijepim porukama koje su ispisane na njima.  Izuzetna manifestacija već je lani uspjela okopiti brojne riječke škole. Bit će i pjesme i veselja koje će prirediti Dječji zbor Kap, a za stvaranje cvjetne skulpture pobrinut će se Chrissart tim.

U 11 sati  započinje lutkarska predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka Nove zgode Wande Lavande, a za svu predhodno najavljanu djecu je u organizaciji Fiumanke predviđeno  razgledavanje jedrilica koji će biti pravi doživljaj za najmlađe.

U večernjim satima od 19 do 23 sata  također na Trgu 128 brigade HV odvijate će se Placa pod zvjezdanim  riječkim nebom  gdje  će se osim brojinih umjetnika i kreativaca ove godine predstaviti i mnogobrojni OPG-ovi  Primorsko-goranske županije. Za glazbeni dio pobrinut će se Mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Rijeka u 19h, a za cjelovečernji program zaduženi su DJ Don Guliani i Feđa Little-L na saskofonu sa svojim Glazbenim  putovanjem.

Za naša čula okusa i mirisa pobrinut će se Konoba Ribica Rijeka Danom ribe, trešanja i vina.

Tijekom subote 12. lipnja Placa će biti otovorena cijeli dan od 10 do 19 sati  izuzetno bogatim programom u kojem će svatko uspjeti zadovoljiti svoje interese. Riječane će u 10 sati rasplesati Plesna grupa Flame , a od 9.30 do 11 odvijat će se i humanitarna akcija za Azil za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka„ čiji je sponzor Foto Kurti. U satima od 10 do 11 djeca će se moći okupiti u radionici Riba ribi grize rep  u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeke.

U 11h u prostoru galerije predstavit ćemo slikovnicu Marko na Učki, devetu po redu edukativnu slikovnicu iz serijala Pustolovine galeb Marka po parkovima Hrvatske autorice Martine Markov i ilustratorice Ivane Grimaldi. Slikovnica je izdana na čakavštini u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija i Parkom prirode Učka.

U večernjim satima od 19 do 23 sata na Placi pod zvjezdanim nebom za gastronomski doživljaj  Cooking show zadužen je riječki brend craft hrane Bajos koji će Riječanima predstaviti čaroliju okusa i mirisa mediteranske kuhinje, plesat će se s plesnom grupom Flame ,a DJ Davor Luka –Bajo također će brinuti o glazbenom ugođaju.

U nedjelju 13. lipnja  dok na moru budu jedrilice Fiumanke  na Trgu će se od 10 do 19 sati odvijat će se program Place  s bogatom i raznovrsnom ponudom proizvoda iz naše županije.

Trenutak uzbuđenja je u 20 sati kada će se ujedno proglasiti pobjednika trodnevne nagradne igre za kupce Place za što smo osigurali bogat nagradni fond. Prva nagrada je karton 12l malvazije Franjković, druga nagrada je kišobran KISHA, a treća slkarski poklon paket (štafelaj i oprema). Sponzori nagrade igre su Poneštrica, Kisha i Paleta art.

Tijekom cijele manifestacije otvorena je i prodajna izložba slika „Plova „ riječkog umjetnika Sanjina  Bakotića  koji se tematski nadopunjava s cjelokupnom manifestacijom .

Vikend koji nam slijedi sasvim sigurno privući će brojne Rijačane jer će nas i Placa i Fiumanka vratiti  našem gradu, njegovim trgovima i moru. Uz brojne spozore Loveco d.o.o., CNM & Company, 3d art, Konoba Ribica Rijeka, Privatna stomatološka ordinacija Mirta Kučan Moraal, Control engineering, Foto Kurti, Bilanciranje d.o.o., Skala bar i Medicom-Računovodstvo d.o.o.  veliku potporu cjelokupnoj manifestaciji  dao je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ- Kašetica.

No Comments Yet

Comments are closed