Foto: Pexels

Danas se obilježava Međunarodni dan prijateljstva što je savršena prilika da se podsjetimo koliko nam naše prijateljice obogaćuju život. One su uz nas u najljepšim i najtežim trenucima, one su naš oslonac, potpora i glas razuma u kriznim modnim trenucima 🙂

Prave i iskrene prijateljice naše su srodne duše koje su s razlogom ušle u naš život i koje nam pomažu da postanemo najbolja verzija sebe. S njima smo prolazile najluđe faze, smijale se, plakale i stvarale uspomene za pamćenje. Prava i iskrena prijateljstva jedna su od najvećih životnih bogatstva koja treba cijeniti kao najljepši poklon.

Svako prijateljstvo posebno je na svoj način, a ovih pet tipova prijateljica svaka žena treba u životu.

1. BORAC

Ona uvijek drži vašu stranu, čak i ako zna da ste pogriješili. Uz vas je u dobru i zlu i nikada vas neće iznevjeriti. Ona je vaš najveći oslonac u svakom trenutku života, bodri vas i ohrabruje da budete najbolja verzija sebe i vjeruje u vas čak i kad sami posustanete.

2. VJEČNI OPTIMIST

Tu je da vam razvedri i najtmurniji dan jer s njom jednostavno ne može ostati ozbiljni. Uvijek nasmijana i vedra, podsjetit će vas na sunčanu stranu života i dati vam dozu optimizma čak i u najlošijim danima.

3. SPONTANA PRIJATELJICA

Svi imamo onu jednu prijateljicu kojoj je dovoljan jedan poziv i spremna je za akciju. Uvijek je spremna za nove izazove i s njom je zabava zagarantirana gdje god da se uputite. Ona je duša svake zabave, ali i osoba koja će vas motivirati da uvijek tražite više.

4. GLAS RAZUMA

Znate da ste pogriješili, ali ne možete to priznati samoj sebi… Ovo je prijateljica koju zovete kad vam treba mudar savjet i glas razuma. Oštra na jeziku i brutalno iskrena, ponekad će vam reći i ono što ne želite čuti – za vaše dobro.

5. PRIJATELJICA KOJU POZNAJETE ODUVIJEK

Nešto je zaista posebno u prijateljstvu koje traje godinama… ili desetljećima. Nitko vas ne može toliko dobro poznavati kao prijateljica s kojom ste odrasli, ona s kojom ste proživjeli sve prve korake, uspone i padove života. Ona je vaš vjerni suputnik u životu i osoba kojoj se uvijek možete povjeriti, a takva prijateljstva zaista su neprocjenjiva.

Bez obzira imate li prijateljice koje ispunjavaju ove osobine ili samo jednu koja je sve, pa i više od toga – pokažite im koliko ih cijenite. Jedan poziv ili zagrljaj ponekad je sasvim dovoljan.

Foto: Unsplash

No Comments Yet

Comments are closed