Alen Liverić

Iz svojega kutka na Trgu 128. brigade umjetnička se galerija Poneštrica posvećuje svemu zbilja riječkom. U sklopu Dana sv. Vida, a na tragu baš toga načela, nastao je i video spot ‘Nek’ plamte grafiti’ u izvedbi Alena Liverića.

Alen u spotu pjeva i glumački interpretira modernoga Vida – karizmatičnoga glazbenika koji oko sebe okuplja sve koji su drukčiji: marginalce i kreativce; pjevače, svirače, umjetnike… luđake, čudake –  i sve druge krivce!’…. Oko njega – vatromet slika i riječi; plamte grafiti; roje se zvijezde.

Sonornim glasom i upečatljivom scenskom prisutnošću, Alen Liverić se iznova potvrđuje kao svestran umjetnik kojega bismo rado vidjeli i kao protagonista cjelovitoga mjuzikla ‘Vidove orgulje’. Ovaj nam spot daje naslutiti energiju i maštovitost toga inspirativnog scenskoga djela prepunog  prave riječke energije i posvećena svima koji vole umjetnost i u široki zagrljaj primaju sve koji su drukčiji.

Pjesma je song iz mjuzikla za koji je libretto napisala Marina Čabrajec, a pojedine dijelove uglazbio je Aleksandar Valenčić. Svemu se tome, desetak godina unazad, pridružio i Vojo Radoičić dopunivši tekst svojom likovnom vizijom ove moderne glazbene bajke.  Na nekoliko snimki pridruženih izvornoj publikaciji iz 2011. godine zabilježeni su glasovi Rade Šerbedžije, Alena Liverića, Vanesse Mišić i Borisa Štoka.

Na kraju, potrebno je istaknuti i da spot u kojemu nastupa Alen Liverić vrvi detaljima iz Vojinih likovnih ‘orgulja’. Djelo je zato i svojevrsni hommage našem cijenjenom i u srcima zauvijek prisutnom umjetniku Voji Radoičiću.

 

Foto/Video: Poneštrica

 

No Comments Yet

Comments are closed