Foto: @call_me_plantaholic/plantgazing Instagram

Uvijek smo u potrazi za predivnim biljkama koje će ukrasiti naš dom, a ova čarobna biljka velikih, bijelih listova potpuno nas je oduševila. Moonlight Caladium spada u porodicu Caladium biljaka koje potječu iz Južne Amerike a zbog svojih velikih, bijelih i gotovo prozirnih listova poznate su i kao ‘slonovo uho’ ili ‘anđeoska krila’.

@thebotanicalmoon

MOONLIGHT CALADIUM

Ova čarobna biljka dolazi u snježno bijeloj boji koja nam se i najviše svidjela, no može se pronaći i u ružičastoj, zelenoj i crvenoj nijansi, a posebno nas je osvojila svojim velikim, nježnim i tankim listovima koji su gotovo prozirni, baš poput mjesečine.

@filosophi

Iako djeluje delikatno, ova biljka zapravo je prilično otporna i možete se držati unutar kuće, kao i na balkonu i terasi, a da bi se njezini čarobni listovi pokazali u punoj ljepoti, potrebno joj je dovoljno vlažnosti, stoga je postavite u teglicu s rupicama i na mjesto koje je će joj pružiti djelomičnu sjenu. Osim što ju je vrlo jednostavno održavatij, ova elegantna biljka vaš će prostor obogatiti kisikom, što ju čini još privlačnijom. Moonlight Caladium nježna je biljka mjesečevih listova koja će vašem domu dati dozu čarolije.

@plantgazing

Foto: Instagram

 

No Comments Yet

Comments are closed