Upoznajte Sabinu Grmušu, kreativnu Opatijku koja se krije iza brenda Miss pepper art s unikatnim nakitom u najljepšim bojama koje su nas potpuno očarale. Sabina je ekonomistica koja je od završetka fakulteta u vodama turizma i ugostiteljstva, ali, kako nam kaže, za svoje stvaranje i kreativu uvijek pronalazi vremena.

– Oduvijek sam u nekakvim kreativnim izazovima i potrebi da se okušam u mnogima. Uz nonu šilicu naučila sam šivati, uz kreativnu mamu koja i slika iz hobija, zavoljela sam kist i boje te u intervalima nastaju slike tehnikom ulja na platnu. Sudjelovala sam i na nekoliko skupnih izložbi, a neke od slika krase zidove jednog poznatog riječkog lokala. Okušala sam se u kostimografiji, izradi kostima za jednu dječju baletnu skupinu DND Opatija, dizajnirala logo Mažoretkinja Opatija, a poseban izazov je bio u izradi ginjola za jednu dječju kazališnu predstavu.

MISS PEPPER ART

– Nastajanje brenda Miss pepper art također je veliki izazov, vrlo je mladi brend, koji se razvija korak po korak, iz dana u dan. Nastao je iz želje stvaranja nakita kristalnom smolom koja je kao prozirna masa bila idealan medij za izražavanje fotografijom oko koje se vrti kompletan koncept.

MALI ČUVARI VELIKIH PRIČA

Ljepota življenja je moja velika inspiracija, a kroz fotografiju zabilježena emocija. Sa željom da ju sačuvam, ‘zarobljeni’ motivi postaju postaju dragocjeni komadi nakita koji nosite sa sobom, mali čuvari velikih priča.

– Sve što me okružuje može biti motiv za stvaranje nakita. Kristalna smola, epoxy ili rezina, kako je još nazivaju, idealan je medij koji mi omogućuje da izrazim svoju osobnost i kreativnost, pruža mogućnost beskonačne igre slaganja dopadljivih priča koje malo, pomalo pronalaze svoje vlasnike.

RIJEČKI STREET ART I ŽENA S GALEBOM

– Uvijek radim manje kolekcije. Do sada su to kolekcija Flower’s inspirirana prirodom i cvijećem, zatim Colorful sky, inspirirana nebom, njegovim teksturama i bojama, kolekcija Street art, hommage riječkom street artu, mini kolekcija Maiden with the seagull, nadahnuta jednim od simbola Opatije, žene s galebom, koja je nerjetko kupovana kao suvenir. Kolekcija Picturesque nastala je posljednja, inspirirana ljepotama starih gradića.

Flowers
Colourful sky
Colourful sky
Picturesque
Picturesque

– Nakit izrađujem u kompletima naušnica i ogrlice, ali se kao komplet ne moraju nužno i kupiti. Najpopularnije su manje naušnice quadro koje su diskretne, ali plijene pozornost neobičnim i na prvu apstraktnim prizorima. Privjesci se mogu kombinirati sa 4 vrste ogrlica i to kožnom, sajlom ili kratkim ili dugim lancem. U planu je i izrada narukvica.

Street art

– Svaki komad nakita jedinstven je za sebe i nema istog, samo sličnog. Nakit koji izrađujem i sama nosim, naročito naušnice, sve su mi drage, posebne, stvarane s puno ljubavi. S obzirom da volim eksperimentirati, a volim i reciklirati, za  toplije mjesece nastaju kolekcije nakita od trapera, pluta, voštanih trakica.

VJETAR U LEĐA

-Vrijeme koje živimo ograničava nas u mnogočemu pa tako i održavanju i sudjelovanju na sajmovima kreative, koji su idealni za predstavljanje i upoznavanje kreativnih i talentiranih ljudi. Osim Instagram profila, kolekcije nakita možete pronaći, isprobati i kupiti u Čajanki kod Modiste, nedavno otvorenoj promotivnoj i prodajnoj platformi u Ružićevoj ulici – divna ideja koju su prepoznali brojni brendovi iz okolice, ali i šire.

– Vjerujem da će kroz vrijeme brend Miss pepper art rasti, razvijati se u mojoj ustrajnosti i želji da ostanem pri svom konceptu, te da ova strast preraste u posao.  Zahvalna sam svima onima koji me podupiru kroz pohvale i narudžbe te su moj vjetar u leđa.

No Comments Yet

Comments are closed