Foto: @japandi_design Instagram

Nova godina nekolicinu je sigurno potakla na razmišljanje o promjeni u životnom prostoru. Već postojeće obožavatelje skandinavskog stila, novi Japandi stil sigurno će oduševiti – riječ je o estetici koja se usredotočuje na jednostavnost, prirodne elemente i udobnost. Japandi dizajn kombinacija je skandinavske funckionalnosti i japanskog rustikalnog minimalizma kako bi se stvorio osjećaj umjetničkog ambijenta, prirode i jednostavnosti.

KAKO PRIMIJENITI JAPANDI?

Estetski privlačni, a ujedno održivi komadi srž su Japandi elemenata. Naglasak je na kvaliteti i ručno rađenim, održivim komadima. Prirodni materijali, pa tako i neutralne boje na namještaju i priboru glavni su izbor zbog svojeg opuštajućeg i smirujućeg dojma, a ukoliko se odabiru svijetle boje, to se napravi s malom smislenom i suptilnom dozom. Japandijeva popularnost ne čudi, s obzirom da se danas sve više potrošača odluči za ekološki prihvatljive solucije.

Usredotočite se na prirodne materijale poput neobrađenog drva ili komada bambusa koji će u vaš dom unijeti dašak prirode, kao i unos zelenila u vazama. Dakle, odaberite komade koji će godinama surađivati s ostatkom dekora koji će se mijenjati.  S obzirom da se estetika ovog dizajna temelji na čistim linijama i otvorenom prostoru, ključno je smanjenje nereda. To se može postići i putem organizacije s kutijama i košarama od prirodnih materijala kako bi se riješili viška stvari i spriječili da vam dom izgleda neuredno. Ključno je prostoru dati zen – osjećaj smirenosti, čistoće i harmonije.

Foto: @japandi_design Instagram

 

No Comments Yet

Comments are closed