Foto: Unsplash

Nemate ideje što raditi ovog vikenda? Imamo genijalan prijedlog koji će razveseliti sve filmofile – ponovno možemo uživati u čarima filmskog platna, i to iz sigurnosti svojih automobila.

Filmsko platno ponovno se diže na riječkom parkiralištu Beretich gdje će se tijekom svibnja održati novo izdanje Autokina, u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv. Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu u subotu, 9. svibnja u 21 sat otvara humoristična drama ‘Dangube’ (I Vitelloni, 1953.), velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

SVIBANJ U ZNAKU DOBRIH FILMOVA

Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23. svibnja, Riječani i Riječanke iz svojih limenih ljubimaca moći će pogledati i remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda ‘Do posljednjeg daha’ (À bout de souffle, 1960.) i legendarni vestern Sama Peckinpaha ‘Divlja horda’ (The Wild Bunch, 1969.).

 

 

 

DODATNE MJERE SIGURNOSTI

Kako bi se, sukladno preporukama nadležnih institucija, osigurale dodatne mjere sigurnosti u održavanju Autokina, projekcijama mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u vozilima (najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom), a ostanak u vozilu obvezan je tijekom održavanja programa, uz dozvoljeno spuštanje prednjeg lijevog prozora. Kao i dosadašnjih godina, zvučni zapis bit će dostupan putem dodijeljene radijske frekvencije.

Program je za sve posjetitelje slobodan, uz obaveznu obaveznu rezervaciju putem maila ulaznice@art-kino.org ili pozivom na broj 051/323-261 radnim danom od 10 do 14 sati, a vrijedi tek uz primitak potvrde djelatnika Art-kina. Za rezervaciju mjesta potrebno je navesti registarske oznake vozila s kojim će posjetitelji doći, broj gledatelja u vozilu i broj mobitela/telefona za kontakt. Posjetitelji izvan vozila ili unutar vozila čije registarske oznake nisu na popisu rezerviranih neće moći pristupiti Autokinu.

Parkiralište Beretich otvara se u 20 sati, a gledateljima se preporuča dolazak 40 minuta prije početka programa zbog izbjegavanja potencijalnih gužvi i osiguranja mjesta s boljom vidljivošću. Dolaskom na parkiralište, organizatori će usmjeriti vozače gdje mogu parkirati svoje vozilo. Kako bi fizički kontakt tijekom izvedbe programa bio sveden na minimum, svi su djelatnici Art-kina i Filmaktiva upoznati s preporukama o socijalnom distanciranju te će iste provoditi dosljedno, opremljeni predviđenim zaštitnim sredstvima i na propisnoj distanci od svih sudionika programa. Rezervacije za prvo Autokino uz projekciju filma Dangube zaprimaju se od srijede, 6. svibnja u 12 sati.

U slučaju jake kiše ili nevremena, projekcija filma odgađa se za sutradan, nedjelju, 10. svibnja u 21 sat. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina i Filmaktiva o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Foto: Unsplash

 

No Comments Yet

Comments are closed