Foto: Anto Ravlić

Proći kroz Novi Vinodolski, a ne zapaziti suvenirnicu “Drveni val” gotovo je nemoguća misija. Suvenirnica se smjestila tik do rotora na Jadranskoj magistrali, na ulazu u Novi Vinodolski. Novljani će reći na Melu, a turisti će locirati suvenirnicu kao susjedstvo Lidla i Marine Novi. Drveni val ćete prepoznati po svjetlo plavim škurama na bijeloj fasadi i crveno-bijelom svjetioniku.

Iza zanimljive fasade krije se još zanimljivija priča. Željka Komorčec sama proizvodi i prodaje suvenire čiji su glavni materijal naplavine. Na policama se tako nalaze slike i brodići od naplavina, a mogu se kupititi i vješalice, drvene gitare, privjesci, maštoviti otoci. Kako se uopće rodila ideja o suvenirima od naplavina?

“Naplavine su moja ljubav s godišnjih odmora. Godinama smo išli na ljetovanje s prijateljima koji imaju brod. Sidrili smo se u uvalama i uživali, a ja sam počela vući kući naplavine. Sada ih skupljam nakon juga. Suveniri od naplavina su originalni, no istvoremeno i nezahvalni jer je teško, gotovo nemoguće, ponoviti isti suvenir. Dakle, teško je serijski proizvoditi neki suvenir. Što je opet dobro, jer je tako svaki suvenir original. Novi Vinodolski mi je inspiracija. Ljudi jako vole suvenire koji su vezani uz grad u kojem ljetuju, uz grad koji vole. Tako sam sve više počela koristiti motive Novog Vinodolskog za suvenire”, kaže vlasnica “Drvenog vala”.

“Najbolji kupci su domaći turisti, Zagrepčani koji imaju nekretnine u Novom, koji opremaju svoje kuće. I Slovenci”, zaključila je nakon prve sezone Željka Komorčec.

“Drveni val” radi cijele godine, što se posebno cijeni u mjestima okrenutima turizmu i uglavnom poslovanju od nekoliko mjeseci. Po ljeti se radi od jutra do sutra, od 10-22 sata.

Tekst/foto: Anto Ravlić, Tunera.info

No Comments Yet

Comments are closed