Foto: Unsplash

Kađenje je jedan od najmoćnijih rituala energetskog čišćenja koji se prakticira od davnina. Spaljivanje svetih biljaka oblik je duhovnog i energetskog pročišćavanja osobe ili prostora kojim se uklanjaju negativne energije i podiže vibracija te se na taj način stvara moćna energetska zaštita, a jedna od najčešćih biljaka koja se koristi za ovaj ritual je bijela kadulja.

Ova sveta biljka otpušta ugodan miris i posjeduje snažna iscjeljujuća svojstva koja nas pročišćavaju od energetskih i psihičkih trauma. Bijela kadulja koristi se u drevnim šamanskim tradicijima u svrhu uklanjanja negativnih energija i postizanja sklada i mira unutar nas samih, ali i prostora u kojem živimo.

Dim bijele kadulje pročišćava zrak i djeluje antibakterijski te također, baš poput svjetiljki od himalajske soli otpušta negativne ione koji podižu raspoloženje i iscjeljuju um, srce i dušu. Osim što se kađenjem uklanja nakupljena negativna energija, na taj se način i priziva nova, snažna, pozitivna i iscjeljujuća energija u prostor, a ova metoda također je i jedan od načina na koji možete čistiti svoje kristale.

KAKO ENERGETSKI OČISTITI PROSTOR POMOĆU KADULJE

Za energetsko čišćenje prostora potrebno je nabaviti svežanj sušene bijele kadulje. Prije nego što započnete s kađenjem, potrebno je otvoriti prozore kako bi negativna energija mogla napustiti prostor.

Svežanj postavite u dublju posudicu i u mislima ili naglas izrecite namjeru uklanjanja negativne energije i prizivanje pozitivnih vibracija u dom, a zatim zapalite svežanj, kratko ga podignite i nježno otpuhnite plamen. Sa zdjelicom u rukama polako prolazite kroz svaku prostoriju doma ‘tjerajući’ dim prema prozorima. Posebnu pozornost obratite na teško dostupna područja, kuteve prostorija i ulazna vrata. Nakon što ste završili s kađenjem, oprezno ugasite žar i uklonite ostatke.

Foto: Unsplash

 

No Comments Yet

Comments are closed