Foto: @mellissamlo Instagram

Prekrasne biljke jedan su od najjednostavnijih, ali i najljepših načina na koji možete uljepšati svoj dom. Prema drevnoj kineskoj tradiciji Feng Shui, biljke uravnotežuju element zraka u chi energiji te na taj način uklanjaju negativnosti i osiguravaju čisti protok energije.

Posebno se cijene biljke koje su poznate kao pročišćivači zraka, a pravilnim postavljanjem određenih biljaka u svoj dom možete privući energiju obilja, sreće i zdravlja. Ovo su najljepše egzotične biljke kojima se pripisuju moćna svojstva, a koje privlače pozitivnu energiju, donose sreću i ljubav te uklanjaju negativnosti iz vašeg životnog prostora.

Sretni bambus za prosperitet

Poznati i kao biljka sreće, bambus donosi ljubav, bogatstvo i prosperitet u vaš dom. Ovo je biljka koja pruža vitalnost i zdravlje, donosi zaštitu i uklanja negativne energije iz doma. Sretni bambus biljka je koja unosi sreću i pozitivnu energiju u vaš život te dovodi u ravnotežu svih pet elemenata prirode.

Prema drevnoj kineskoj tradiciji Feng Shui, energija kojom privlačite određene aspekte u vaš život određena je brojem stabljika; dvije stabljike simboliziraju ljubav i donose dvostruku sreću, tri stabljike privlače bogatstvo, sreću i dugovječnost, dok pet stabljika donose napredak, razvoj i prosperitet, stoga je upravo ovaj broj najbolji izbor za poslovni prostor.

Drvo žada za sreću

Ovaj prekrasni sukulent privući će sreću i prosperitet u vaš život. Feng Shui opisuje ga i kao biljku novca, prijateljstva i sreće. U azijskim kulturama poklanja se kako bi vlasnicima donio poboljšanje financija.

Listovi drva simbol su obnove, razvoja i napretka. Ovo je biljka koja njeguje i usmjerava protok chi energije, stoga je odličan poklon osobama koje pokreću vlastiti posao. Kako bi osigurao financijsku dobit, drvo žada potrebno je postaviti na ulaz ili jugoistočni dio poslovnog prostora.

Mirni ljiljan za pročišćavanje energije

Prema Feng Shuiju, biljke koje imaju svojstva pročišćavanja zraka izvor su pozitivnih i snažnih energija. Mirni ljiljan biljka je prekrasnih listova i elegantnog cvijeta koja neutralizira onečišćivače zraka te uklanja čestice koje izazivaju iritacije dišnih puteva. Osim toga, ova biljka osigurava miran san, a poznata je i kao biljka koja donosi sreću u ljubavi.

Riječna pahira za novce

Riječna pahira, poznata i kao drvo novca jedna je od najmoćnijih biljaka prema Feng Shuiju. Ova biljka visokih stabljika u kuću donosi novac, blagostanje i prosperitet. Prema drevnoj kineskoj tradicij, riječna pahira privlači sreću, ali i proširuje znanje te dom ispunjava pozitivnim i snažnim duhovnim energijama.

 

Foto: Unsplash, Piqsels, Pexels

No Comments Yet

Comments are closed