Od 13. do 29. studenog, prizemlje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u kojem je u sklopu programa Europske prijestolnice kulture trenutno postavljena izložba 51000 Balthazarghrad, postaje raznobojno čvorište tisuća niti uz participativnu instalaciju Collective Strings danske umjetnice Karoline H. Larsen koja će posjetitelje, kroz različite upute i igre, pozvati na sudjelovanje u kreiranju zajedničkog prostora.

Collective Strings instalacija je koja će se stvarati dan po dan, uz pomoć kilometara šarenih niti. Djeca i ostali posjetitelji muzeja bit će pozvani da raznobojnim nitima fizički ocrtaju prizemlje Muzeja u zajednički prostor stvaranja i igre. Svakim pokretom, bojom i imaginacijom stvarat će se bogata skulptura puna padajućih niti i čvorova.

Sama instalacija će biti postavljena u prostoru do kraja studenog te će je moći stvarati svi posjetitelji pri dolasku na izložbu 51000 Balthazargrad. Nakon završetka programa šarene platnene niti korištene za instalaciju bit će podijeljene zainteresiranim građanima.

Posjetitelji su također pozvani da se pridruže i besplatnim radionicama na istu temu, koje će se održati u subotu, 14. studenog u 10.00 i 11.30 sati u prizemlju muzeja. Radionice su namijenjene svim uzrastima, a prijave se do popunjenja mjesta primaju na e-mail adresu balthazargrad@mmsu.hr.

Karoline H. Larsen umjetnica je koja svoj rad temelji na performansu i javnim umjetničkih instalacijama kojima poziva na participaciju i istraživanje. Larsen stvara neformalne prostore, uklanjajući granice između umjetnosti i igre, umjetnika i publike. Njen umjetnički projekt Collective Strings proputovao je osim Europom mnogim stranama svijeta, uključujući New York, Cape Town i Peking.

Izložba 51000 Balthazargrad, uz provođenje svih mjera, na prvom katu muzeja

Vesela i šarena izložba 51000 Balthazargrad namijenjena malima i velikima, u produkciji RIJEKE 2020 i MMSU-a, postavljena je do 23. siječnja 2021.g. na prvom katu Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Radi se o najvećoj izložbi programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture, koja na atraktivan, zabavan i interaktivan način priča priču o nastanku profesora Balthazara, o mnogim slojevima koji se otkrivaju gledanjem njegovih dogodovština, ali i o važnosti ovog animiranog serijala u kontekstu vremena u kojem živimo.

Izložba se može pogledati u radno vrijeme MMSU-a – od utorka do petka od 12 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati, dok je ponedjeljkom i praznikom zatvorena.
Ulaznice se kupuju na info pultu pri dolasku u muzej, a rezervacija pojedinačnih ulaznica nije potrebna.

Cijena ulaznice za izložbu je 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici uz predočenje dokumenta. Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

Ulaznice se rezerviraju samo u slučaju dolaska grupe (10-20 osoba), za stručna vodstva, prijave na radionice ili posjete školskih grupa. Sve informacije, rezervacije i prijave primaju se na e-mail: balthazargrad@mmsu.hr.

Posjeti izložbi i sudjelovanje na radionicama moguće je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji i sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

 

Sponzorski su izložbu podržali: SPAR Hrvatska, dm – drogerie markt d.o.o., TOWER CENTER RIJEKA i Algida.

 

No Comments Yet

Comments are closed