Foto: Unsplash

Subota je savršen dan za filmski maraton, a danas vam donosimo 5 odličnih filmova koji vas vode u čarobnu Italiju. Uz bajkovite kadrove Toscane, Rima i Positana osjećat ćete se kao da ste u samom srcu Italije i uživate u slatkom životu, stoga pripremite kokice i otputujte s nama u najljepše gradove romantične Italije.

POD SUNCEM TOSKANE

Francis Mayes newyorška je spisateljica kojoj se srušio svijet kad ju je napustio muž bog mlađe žene. Francis odlazi na putovanje u Toskanu i zaljubljuje se u staru kuću te se odluči trajno preseliti. Predivan film s najljepšim kadrovima Toskane, ali i Rima i šarmantnog Positana koji vam vraća vjeru u ljubav.

RIMU, S LJUBAVLJU

Neponovljivi Woody Allen vodi vas u Rim u ovom zabavnom filmu prepunom duhovitih dosjetki. Roberto Benigni običan je čovjek koji se jednog dana probudi i otkriva da je postao slavan – doslovno preko noći. Tu su još i uzbudljive popratne radnje, neobični likovi i genijalan sonudtrack. Bellisssimo!

SLATKI ŽIVOT

Remek-djelo maestra Federica Fellinija s legendarnom scenom Anite Ekberg u slavnoj Fontani di Trevi. Film kao stvoren za nedjeljna uživanja.

SOBA S POGLEDOM

Romantičan film s genijalnom glumačkom postavom. Radnja je smještena u Firenzi 1907. godine, a donosi priču o zabranjenoj ljubavi između Lucy Honechurch (Helena Bonham Carter) i Georgea Emersona (Julian Sands).

PRAZNIK U RIMU

Još jedan filmski klasik s predivnom Audrey Hepburn, princezom Ann koja pobjegne od svojih čuvara i zaljubljuje se u američkog reportera (Gregory Peck). Jedan od najljepših filmova s šarmantna Audrey Hepburn i bajkovitim kadrovima Rima za sve nepopravljive romantičare.

 

No Comments Yet

Comments are closed