U samom centru grada danas je osvanuo prizor iz snova: papirnati brodići svih boja i veličina ‘zaplovili’ su Trgom 128 Brigade Hrvatske Vojske i iscrtali osmijeh na licima prolaznika.

Iza ove genijalne ideje stoje Željka Barbarić i Suzana Peša Vučković, vlasnice riječke suvenirnice Poneštrica koje su odlučile održati ‘Feštu od broda’ i ispuniti gradski trg jednim od najljepših simbola Grada koji teče – brodovima, u čemu su im pomogle vrijedne ruke učenika i učenica riječkih osnovnih škola.

Kreativne Riječanke osmislile su maštovitu ideju kojom će na simboličan način obilježiti Dane Sv. Vida, ali i vratiti duh Fiumanke u sami centar grada. Kao što dobro znamo, Fiumanka se ove godine zbog pandemije održava tek u rujnu, no to nije spriječilo kreativni duo poznate riječke suvenirnice u još jednoj namjeri da probude uspavani duh grada i Riječanima poklone dan za pamćenje.

Kad već ne možemo imati jedrilice u Zaljevu, barem da imamo brodiće na trgu!, uz osmijeh nam govore Željka i Suzana pojasnivši kako je krenula ‘Fešta od broda’:

– Naravno, nakon nastanka ideje veliki upitnik bio je kako napraviti toliko brodova od papira i oduševile smo se kada je nekolicina riječkih učiteljica osnovnih škola prigrlila ideju ‘brodogradilišta’. Vrlo brzo nakon toga, kartonske kutije papirnatih brodića raznih veličina i boja, oslikanih i ispisanih lijepim porukama stigle su u Poneštricu iz nekolicine riječkih osnovnih škola i ‘Fešta od riječkog broda’ zaplovila je samim srcem grada.

Sasvim prigodno, prostor ispred Poneštrice ukrasila je i predivna cvjetna instalacija broda u plavo-bijelim bojama grada koja je djelo cvjetne dizajnerice iz Ičića, Christine Cianci (Chrissart), a nastala je uz pomoć srednjoškolaca i njihove mentorice iz Graditeljske škole za industriju i obrt, smjer cvjećar.

Christina Cianci (Chrissart)

Povezati ovoliko naših mladih sugrađana u jedan događaj puni srce, ali i tjera naprijed poruka je iz Poneštrice kojoj želimo još more ovakvih lijepih ideja koje unose neke nove boje u grad.

I za kraj, nemojmo zaboraviti one najvažnije: u izradi brodića sudjelovale su vrijedne ruke učenika i učenica osnovnih škola Ivan Zajc, Srdoči, San Nicolò, Brajda, Milan Brozović i Bakar s područnim školama Škrljevo, Kukuljanovo i Krasica. Bravo! 🙂

Foto: Ivana Mavrić

 

No Comments Yet

Comments are closed