Foto: PR

Listopad u Art-kinu već tradicionalno zakazuje spoj s francuskim filmom, a mjesec otvara sedmo izdanje Rendez-vous au cinéma programa koji, povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, donosi program od sedam filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije.

Riječ je o višestruko nagrađivanim filmovima koji su ujedno svojedobno privukli i mnoštvo gledatelja u kinodvorane, a na veliko platno Art-kina, uz još 35 kina diljem Hrvatske, stižu od 1. do 9. listopada.

Vjeran svom duhu eklekticizma, ovogodišnji Rendez-vous au cinéma bit će prilika za (ponovno) gledanje filmova koji predstavljaju veliku raznolikost stilova: od čarobne, svjetski poznate komedije Amélie kojom se u Art-kinu 1. listopada u 20 sati otvara program, višestruko nagrađivane ljubavne drame Adelin život, 2. listopada u 19 sati, potom romantične drame Ludi Pierrot Jean-Luca Godarda iz 1965. godine koja se 3. listopada u 20 sati i 4. listopada u 18 sati prikazuje povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda.

Tu je i introspektivna biografska drama Skafander i leptir Juliana Schnabela, na programu 4. listopada u 20 sati, Ozonovih šarmantnih, duhovitih i zaigranih 8 žena (5. listopada u 20 sati), nagrađivani ekološki dokumentarac Sutra (6. listopada u 18 sati) te animirani film za cijelu obitelj, Avantura na sjeveru (9. listopada u 18 sati), nagrađen nagradom publike na Festivalu animiranog filma u Annecyju. Avantura na sjeveru prikazuje se i u dodatnom terminu, u kinodvorani Dječje kuće, 8. listopada u 18 sati.

Rendez-vous au cinéma provodi se u suradnji s Francuskim institutom, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom.

Ulaznice za Rendez-vous au cinéma mogu se rezervirati e-poštom (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije ili putem internetske stranice ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

No Comments Yet

Comments are closed