U četvrtak, 2. srpnja u 19 sati na riječkom Molo longu, ispod prve obnovljene dizalice na početku šetnice, u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, održat će se svečano otvorenje zvučne instalacije Ebriphone. Zvučna instalacija donosi simfoniju nastalu na temelju zvukova terminala za rasuti teret u Bakru, a postavlja se u sklopu istoimenog projekta – Ebriphone. Simfonija zvukova snimljena je u svibnju ove godine, prema konceptu autora Christine Hinterkörner i Patrika Hubera.

Izvorni zvukovi lučkog terminala snimljeni su mikrofonom, potom obrađeni i pretvoreni u format elektro-akustične simfonije koja će posjetiteljima i građanima Rijeke biti dostupna do kraja kolovoza 2020., uz pomoć slušalica postavljenih na riječkom lukobranu.
Na svečanom otvorenju autori će na engleskom jeziku predstaviti koncept svojeg rada i metodologiju te potom pozvati posjetitelje da budu prvi slušatelji simfonije.

Zvučna instalacija postavlja se u suradnji sa Linz Export Austria, Federalnim ministarstvom Republike Austrije i Gradom Bakrom.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Foto: PR

No Comments Yet

Comments are closed