Foto: Nisa design

Upoznajte Nisu Hrvatin Petrović, riječku kreativku koja pod brendom Nisa Design izrađuje najljepše ilustracije i nakit s motivima Rijeke. Nisa je magistra primijenjene umjetnosti i članica HDLU-a Rijeka koja je diplomirala na stvaranju vizualnog identiteta predstave ‘Mali princ’, a za predstavu ‘Trsatski zmaj’ GKL-Rijeka dobila je nagradu na Malom Maruliću za najbolje likovno oblikovanje.

Ova svestrana riječka kreativka sudjelovala je na brojnim izložbama te izrađivala lutke i scenografije za mnoge lutkarske predstave, a nas je posebno zainteresirala njezina linija nakita i ilustracija s najljepšim riječkim motivima.

MALI PRINC I TRSATSKI ZMAJ

– Počela sam se baviti nakitom na trećoj godini fakulteta kad sam upisala kolegij Oblikovanje nakita pod mentorstvom profesora Nenada Robana. Odlučila sam svoj nakit predstaviti publici na facebook stranici Nisa design. Moja prva linija bile su ‘Suze’ nakit od paus papira, a potom sam polako razvila liniju Space shape koja je bazirana na neobičnim apstraktnim oblicima koji su predstavljali planete Maloga princa (ta linija je bila dio mojeg diplomskog rada).

– Moje ilustracije Rijeke nastale su izradom idejnog rješenja za predstavu ‘Trsatski zmaj’ koje je 2015.godine bila na repertuaru GKL-Rijeka, potom sam odlučila ih aplicirati i na nakit i ostale proizvode u nadi da proširimo ponudu riječkog suvenira i tako je nastala nova linija ‘Moja Rijeka’ . Htjeli smo bit aktivni na našem području. Ilustracije s riječkim motivima ručno oslikavam na manjim formatima u želji da ponudim unikatne radove svojoj publici.

TRSATSKA GRADINA KAO NEISCRPAN IZVOR INSPIRACIJE

Inspiracija je svuda oko nas, u prirodi, građevinama, radovima drugih umjetnika… Volim puno proučavati i gledati sve oko sebe i onda stvaram svoje radove, a inspiraciju pronalazim i u simbolima grada.  Volim Trsat, posebna sjećanja me vežu uz Trsatsku gradinu pošto sam od malena često tamo dolazila s obitelji, kasnije imala maturalnu zabavu i vjenčanje upravo na tom mjestu.

NAJPOPULARNIJI KOMAD NAKITA

– Vrlo su popularne ogrlice na riječku uru, a od prstena jedan od najpopularnijih je tirkizni ‘Space shapes’.

VELIKI SNOVI

I za kraj, Nisa nam je otkrila svoje planove i želje za budućnost.

– Pošto volim raznovrsnost i bavim se raznim vrstama umjetnosti, voljela bih polako proširiti svoj asortiman proizvoda, nakit će uvijek biti dio našeg brenda, no želim se okušati i u stvaranju dječjih lutaka, mini kazališta, igračaka, raznih odjevnih predmeta… Tko zna gdje će me svi ti noviteti odvesti, svakako se vidim i u stvaranju scenografija za nove predstave…

Ako ste i sami poželjeli postati vlasnicom komada nakita ili ilustracija s potpisom brenda Nisa Design, možete ih potražiti na službenoj web stranici, Facebooku, Instagramu i odabranim dućanima u Rijeci.

Foto: Nisa design

 

No Comments Yet

Comments are closed