Foto: @nedashome Instagram

Kao što svi znamo s dolaskom blagdana vežu se i određene tradicije. Nakon božićne idile i gozbe, sljedeća velika koja dolazi je ona uskršnja – počinjemo pomno planirati jelo koje ćemo spremiti najbližima, ali i o dekoracijama koje će nastupiti u domu. Iako ove godine druženja moramo svesti na minimum i provesti blagdane s užom obitelji, uskršnji stol svejedno zaslužuje biti u najboljem ruhu. Uskrs je blagdan gdje itekako možemo biti kreativni i svake godine osmisliti nešto novo, stoga smo pripremili nekoliko drugačijih ideja za dekoraciju blagdanskog stola.

CVJETNI ARANŽMANI U PRVOM PLANU

S obzirom da je Uskrs proljetni blagdan, većina posegne za dekoracijom koja je obogaćena šarenilom i cvijećem. Neki od popularnijih izbora cvijeća su oni sezonski, poput narcisa i tulipana, a za efektivan detalj možete kombinirati cvijeće i grančice na koje ćete objesiti uskršnja jaja poput ‘kuglica na boru’.

@simply.just.so

@rosemarythymeblogspotcom

PRIRODNI MATERIJALI

Prevladavanje nježnih nijansi, kombinacija prirodnih materijala poput lana, jute i pamuka iskorištenih u obliku stolnjaka i ubrusa, a u prvom planu podmetači od drva. Jaja obojana na prirodne načine i servirana u košarici. Totalno u duhu prirode!

@mazale_

@shiplapshanty

MINIMALIZAM

Iako je to nešto što se vješto izbjegne u uskršnjoj ludnici, minimalizam se uvijek može primijeniti. Naziv sve govori – na stolu samo osnovno, posuđe i stolnjak u jednoj boji, a u drugoj tek pokoja dekoracija, poput zečića ili jaja koja će pružiti ugođaj topline!

@nedashome

@irs.interior

VINTAGE STIL

U ovom stilu naglasak je na staromodnom posuđu, stoga ukoliko ga imate vješto ga iskoristite kao glavnu dekoraciju na uskršnjem stolu. S obzirom da je sam po sebi poseban i istaknut, ostatak stola posložite samo neophodnim. Materijal poput porculana je najbolji izbor, ali naravno postoje i druge alternative koje će se savršeno uklopiti.

@stephanieziajka

@rebeccaudallhome

PASTELNE BOJE

Pastelne nijanse poput roze, žute, plave i zelene najpopularniji su izbor na uskršnjem stolu. Naizgled nespojive, a zapravo sasvim savršene u ovoj prigodi, možemo slobodno reći da su nježne pastelne boje duh ovoga blagdana i da ga ne možemo zamisliti bez njih. Ukoliko odaberete ovaj stil, izjednačite ga sa staklenim motivima kako biste postigli savršenu ravnotežu, a stolnjak preporučamo u bijeloj bojiigrajte se s bojama poput umjetnika pred kojim je bijelo platno!

@weatheredwhimsy

@oaktreehome

Foto: Instagram

No Comments Yet

Comments are closed